Ajax Life Skills & Clinics

Ajax Life Skills & Clinics

Challenge. 

De stad Amsterdam kent verschillende uitdagingen als het gaat om de ontwikkeling van jonge kinderen. Het is bekend dat de ervaringen die kinderen op de basisschool opdoen, een blijvende invloed hebben op hun sociale en cognitieve ontwikkeling. De Ajax Foundation maakt zich hier al jaren hard voor, met als belangrijkste vraag: hoe kan Ajax op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen?

Solution. 

De Ajax Foundation heeft in samenwerking met Players United de Ajax Life Skills & Clinics ontwikkeld. Een interactief programma gebaseerd op de kernwaarden van Ajax, waarbij de inbreng van de Ajax rolmodellen centraal staat. Basisschoolkinderen uit groep 5 tot en met 8 krijgen les over social media, mentale gezondheid en hoe gezond te leven. Daarnaast wil de Ajax Foundation met de voetbalclinic kinderen bewust maken van hun gedrag op en buiten het veld. Players United is verantwoordelijk voor het gehele projectmanagement en de uitvoering van de Ajax Life Skills & Clinics.

Result. 

Als gevolg hiervan is er sinds de start van Life Skills & Clinics in 2017/2018 een enorme groei in aantallen en een ontwikkeling in het programma geweest. Tot op de dag van vandaag hebben meer dan 40.000 leerlingen meegedaan aan de Life Skills & Clinics!

Meer cases