Eredivisie Oldstars Tournament

Eredivisie

Uitdaging.

In oktober 2019 organiseerde de Eredivisie voor het 5e jaar op rij het Eredivisie Oldstars toernooi. Om het toernooi weer in de schijnwerpers te zetten, was de Eredivisie op zoek naar nieuwe triggers. Uitgangspunt was het uitdragen van de kernwaarden van de Eredivisie. De Eredivisie zorgt voor verbroedering, verbindt families, overstijgt generaties en ze passioneren jong en oud. Ongeacht hun geloof, afkomst of status.

Oplossing.

JONG & OUD ONTMOETEN OLDSTARS!
Wie verdient zijn of haar Eredivisiedebuut? 
Tijdens deze editie van het jaarlijkse Eredivisie Oldstars toernooi hebben we (potentiële) Oldstar-spelers de kans gegeven om hun ‘echte’ Eredivisie debuut te maken. Via verschillende kanalen is een oproep gedaan aan iedereen die van voetbal houdt, om zijn of haar (potentiële) Oldstar-speler op te geven. Dit kon door middel van een ingesproken bericht, foto of video waarin je aangaf waarom jouw opa, oma, vader, moeder, buurman, kennis of relatie het verdient om zijn of haar Eredivsiedebuut te maken (minimale leeftijd 60 jaar). Alle winnaars mochten met het team van zijn/haar Eredivisieclub deelnemen aan het OldStars Toernooi.
Om extra aandacht te genereren bij de jongere generatie, werd de openingswedstrijd van het toernooi gespeeld door een team van Eredivisie Legends tegen het “Nederlandse Youtube team” Creators FC. Dit team bestaande uit YouTube-helden heeft een bereik van miljoenen.  

Resultaat.

Het toernooi kreeg landelijke media-aandacht. De samenvatting van de Creators is meer dan 60.000 keer bekeken en via de sociale kanalen van de Eredivisie zijn meer dan 406.000 mensen bereikt. Daarnaast zijn er nieuwe Oldstars geworven, die via de Stichting Ouderen zijn gekoppeld aan een club in de buurt die Walking Football aanbiedt.

Meer cases