Ajax Foundation – S’Cool

S'Cool

Uitdaging.

Jongeren hun talenten laten ontdekken. 

Jongeren zijn onwetend en onzeker over hun eigen talenten. Het is voor hen lastig om te bepalen wie ze zijn en wat ze willen bereiken. De Ajax Foundation wil jongeren in de regio Groot-Amsterdam daarom concreet ondersteunen bij het verkennen en ontwikkelen van hun identiteit en talenten. Grootste uitdading is om deze groep te raken en te bereiken met deze belofte.  

 

Oplossing.

S’Cool.

De Ajax Foundation benadert jongeren met het competitieve S’Cool programma via het voortgezet onderwijs. Leerlingen gaan tijdens het programma aan de slag met het bepalen van zowel eigen normen en waarden als die van hun school. Zo ontdekken ze op een laagdrempelige en actieve manier hun identiteit en talenten.

Onderdeel is het bedenken van een leerlingen activatie voor de eigen school. Tijdens een finaleronde in de Johan Cruijff Arena presenteren de zes beste klassen hun ideeën aan een jury. De winnende klas ontvangt een geldbedrag om hun idee te realiseren.  

Resultaat.

2.000 deelnemers.

Inmiddels hebben ruim 2000 leerlingen deelgenomen aan S’Cool. Door deelname hebben deze jongeren een beter inzicht gekregen in wie ze zijn en wat ze willen bereiken. Waardoor ze met meer zelfvertrouwen hun toekomst tegemoet gaan.

Meer cases