ING Only Football Fandag

ING Only Football

Uitdaging.

Jongeren meer laten bewegen. 

Een groeiend probleem onder jongeren is bewegingsarmoede. ING bereikt met het YouTube kanaal Only Football duizenden jongeren in de leeftijd 8-14. Met aansprekende content geeft ING invulling aan de claim hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal. Maar hoe kan het merk dit succesvolle kanaal passend inzetten om jongeren te inspireren meer te bewegen?

Oplossing.

ING Only Football Fandag.

Het legendarische Olympisch Stadion vormt het toneel van de ING Only Football Fandag. Via een online en offline campagne kunnen kinderen zich aanmelden voor dit sportieve evenement.

Tijdens deze actieve dag vol voetbal, entertainment en gaming ontmoeten kinderen bovendien hun favoriete social influencers en voetbalhelden. Vanzelfsprekend is een groot deel van de dag ingeruimd voor sportieve activiteiten. Zo ervaren kinderen op een unieke locatie tijdens de dag van hun leven hoe leuk bewegen is.

Resultaat.

1.000 deelnemers.

Binnen 72 uur zijn de toegangsbewijzen voor het evenement vergeven. Omgerekend betekent dit dat er ruim 1.000 kinderen deelnemen aan de ING Only Football Fandag. Alle deelnemers komen die dag sportief in beweging. Wat in veel gevallen zal leiden tot structureel meer sporten door de deelnemers. Behalve enthousiaste ouders zijn er 9 influencers en 10 topvoetballers en voetbalsters aanwezig. Door hun aanwezigheid en de grootse opzet van de Fandag krijgt het evenement nationale media-aandacht. Daarmee versterkt het evenement zowel het merk ING als de fysieke gezondheid van de deelnemers.

Meer cases