ING VR-experience

VR-Experience

Uitdaging. 

Als hoofdsponsor van het Nederlands Elftal is een van de doelstellingen van ING Oranje dichter bij de fans brengen. Door Corona waren de mogelijkheden tot fysieke events echter beperkt. Hoe breng je voetbalfans rondom EURO2020, op een innovatieve manier, toch dichtbij Oranje?

Oplossing. 

Door het ontwikkelen van een VR-experience kunnen klanten van ING letterlijk in de wereld van Oranje stappen. Tijdens de voorbereiding in mei 2021 op de campus in Zeist is met 360 graden-camera’s gefilmd. Hierdoor kunnen ING-klanten een uniek kijkje nemen hoe Oranje zich voorbereidt op EURO2020. Zo krijgen relaties te zien waar de spelers slapen, waar ze ontspannen en hoe ze trainen. Zo dichtbij Oranje was je waarschijnlijk nog nooit!

Resultaat. 

Klanten van ING konden online een VR-bril aanvragen. De VR-bril werd thuisgestuurd in een brievenbuspakketje. Waarna de bril kon worden opgezet en Oranje van heel dichtbij kon worden ervaren! In totaal zijn er 40.000 VR-brillen verstuurd naar zowel relaties als interne medewerkers van ING.

Meer cases