WK Walking Football

Walking Football

Uitdaging.  

Geef Walking Football de bekendheid die het verdient.

Old Stars Walking Football is een succesvol programma voor 60-plussers. Het houdt deelnemers vitaal en heeft ook in sociale zin meerwaarde. Toch is het programma tamelijk anoniem. Daarom hebben veel ouderen nog nooit van het programma gehoord. Hoe zorgen we ervoor dat hier verandering in komt? Met de wetenschap dat er een beperkt budget is voor communicatie.

Oplossing.  

WK Walking Football.

In 2018 gaat Oranje niet naar het WK. Dit gegeven is het vertrekpunt van een activatie met een hoge attentiewaarde. Met het ludieke thema “Nederland gaat toch naar het WK” organiseert het Ouderenfonds een landelijke selectie dag in het Olympisch Stadion. Met als doel het samenstellen van het beste team voor het WK Walking Football in Bristol. Ex-internationals als Sjaak Swart en Kees Kist geven hun medewerking aan het initiatief. Rondom de selectie dag worden online en offline portretten gemaakt van deelnemers. Via regionale media worden deze portretten gedeeld.

Resultaat.

Een winnende case.

Door de timing en het netwerk van Players United krijgt de activatie landelijke media-aandacht. Vertaald in mediawaarde betekent dit een waarde 1.5 miljoen euro. De sterk gegroeide bekendheid leidt tot een grote toename van het aantal OldStars teams. Het zorgt ervoor dat de case een Gouden SponsorRing wint in de categorie smart budget.

Meer cases